The guapolo show

Sitter och filosoferar hur jävla bra Eminem är egentligen. Lyssnade nämligen på nya skivan idag när jag gled med tuben ut mot Skärharlem. Träffsäkert allting egentligen, så många rader man känner igen sig i eller garvar till och allt är lagt perfekt. Synd att han har ganska risig musiksmak själv vad det verkar eftersom många beats och refränger osv ibland kan vara jävligt störande. Att dagen fortsatte sedan med "Love the way you lie" på radion ett antal gånger gjorde Eminem suget inte mycket mindre. Trevlig låt.

http://www.schoolofill.com/wp-content/uploads/2009/12/eminem.jpg


Minns första gången jag hörde Eminem. Tror det var på Voxpop eller något liknande program när "My name is" spelades. Jag trodde han var någon sorts amerikansk Markoolio. Om det berodde på all censurering, videons halvlöjliga intryck eller min bristfälliga engelska att jag inte hajade rader som de under är en annan fråga :

Walked in the strip club, had my jacket zipped up
Flashed the bartender, then stuck my dick in the tip cup

My name is

Men efter ett tag hajade även jag storheten och garvade gott åt hans rader. Det dröjde förmodligen ändå tills Dr Dres skiva 2001 (där han gästade) tog över ens huvud innan man förstod att det verkligen var bra. Min granne hade skivan och vi tyckte det var så jävla häftigt att det var ett Majablad på omslaget, andra tider alltså. Spelade över några av låtarna från 2001 tillsammans med några Eminem låtar från Slim Shady LP jag snodde på cdbutiken där vi alltid kollade hiphopplattor på ett dassigt kassetband. Hade min Sony walkman för 299 kr med ett par risiga plastiga hörlurar, inga snäckor där inte men njöt ändå trots det vidrigt usla ljudet och obekvämligheten att spola, vända sida och allt. Minns att varje natt innan man somnade spelade diverse låtar från det där bandet och somnade gott, 13-14 år gammal.

Or for anyone who's ever been through shit in they lives
'Til they sit and they cry at night wishin they'd die
'Til they throw on a rap record and they sit and they vibe
We're nothin to you - but we're the fuckin shit in they eyes

Sing for the moment

Nu sitter man alltså här igen och spelar igenom Eminem låtar. Fan vad han egentligen har betytt mycket för mig och för en massa andra. Den vågen som gick ett tag om att Eminem var töntig är otroligt fel, för mig är han en idol på det sätt att han får fram saker som alla tänker på och det på ett väldigt grymt, roligt och smart sätt. En av världens bästa rappare, helt klart och den som säger emot får ta en lyssning på den här spotify listan. Eminem som bäst. När han är lugn, kritisk och känslosam, enjoy.


Kommentarer
Postat av: Leo

Skön spotify lista. Eminem är riktigt grym!

2010-08-17 @ 03:05:25
Postat av: Mr Pink

Såna här inlägg gillar jag Guano!

2010-08-17 @ 14:38:56
URL: http://baramatchingebråk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0