Spanien, finalen och soffpotatisen

Blatter är ute igen och babblar, då pratar jag om Fifapresidenten såklart och inte mörkhyade personer, så vissa ej fotbollsinbitna personer kan spotta ut matbiten de satte i halsen. Hans senaste utspel är att VM finalen var osportslig. Jag är så trött på sånt snack, för mig var VM finalen över all förväntan med mängder av potentiellt matchavgörande chanser åt båda hållen, samtidigt som det var en fysisk match, som visserligen ibland rann över i fula saker. Min poäng då är att det bara visar att det finns en järnvilja hos båda lag. Jag är störtnöjd med finalen, en av VMs bästa matcher enligt mitt tränade fotbollsöga. Om bara andra lag hade visat den där viljan turneringen igenom kanske de hade stått där på prispallen som segrare.

På annan ort såg jag för första gången Bajen entra Söderstadion på TV på ett gäng år då ekonomiska krisen nu även fått göra att Bajenmatcherna inte längre kan prioriteras. Inte direkt samma kvalité där som i VM finalen om man säger så, inte så mycket mer att säga om den insatsen mer än att det är pinsamt. De zoomade in någon kille med Romatröja på läktaren och jag tänkte bara hur sjukt det var att man i vintras mådde underbart, såg Romderbyn och andra stormatcher och nu sitter pank och glor en pinsam tillställning på tv, men som man ändå brinner lika mycket för, bisarra fotbollsvärld.

Hade verkligen varit sagolikt att kombinera de båda, Bajen på Olimpico eller spöa Roma på ett fullsatt Söderstadion. Men det är inte en bisarr fotbollsvärld, utan en bisarr drömvärld, och det är en helt annan sak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0