Ragazzo dell'Europa, ragazzo di Madrid

Min bettingkarriär fick en otroligt usel start. Gårdagkvällen fick jag via en Facebookchat ett förslag att sätta in lite stålar och betta lite på skoj av en polare, som det bevisligen gick vägen för. Sagt och gjort, femhundraspänn sattes in på spelkontot och för att laja lite så chansade jag med en femtiolapp på Washington Capitals mot Carolina Hurricanes. Såg ut att gå vägen och jag njöt om än med hjärtat i halsgropen när man såg ut att gå segrande. Då sex sekunder(!) kvar gör de jävla Carolinaasen 2-2. Blev så lack att jag inte kunde somna in förrän vid fyrasnåret utan bara låg och förbarmade den där jävla sporten som spelas med puck.

Som en sann spelberoende jävel så satte jag självklart in lite stålar idag för att försöka komma på "fötter" igen efter den ofantliga femtiokronorsförlusten. Kryss i Barcelona mot Real Madrid i El Clasico, det borde Mourinho kunna gneta till sig, tänkte jag. Men ack så fel, denna gång var det inga sista sex sekunder utan det var överkörning från start till slut i 90 minuter. Så lidandet rent betmässigt blev kortvarigt.

Däremot blev det personliga lidandet värre. Jag avskyr verkligen Barcelona mer och mer, detta jävla gullgullgäng. Såna lag har aldrig varit min grej, gnetande as till lag är det jag gillar, för det är kanske det man själv känner igen sig i. Skönspel är och förblir överskattat. Espanoyl före Barcelona, Lazio före Roma, Bajen före Djurgår'n och West Ham före Arsenal. Mörkt skitigt och oprentantiöst. Kanske svårt att få det att passa in på Real Madrid men nu för tiden är det ju nästan så.

Mina känslor för Real Madrid gick idag från ljumna till faktiskt ren kärlek, och detta efter deras förmodligen pinsammaste match på femton år. Hur ska man annars förklara denna verkliga vrede och densamma glädjen då Sergio Ramos mejar ner varenda jävel sista minuten. Han kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta efter hans bevis på hjärta i slutsekunderna. Det var också min enda glädje dessa två dagar. Nu hoppas vi vi vänder trenden, slänger in en trehundring på nån jävla baseballmatch snart.

http://sportige.com/wp-content/uploads/2010/01/Sergio-Ramos.jpg

Dagens enda hjälte


R.I.P Leslie NielsenRest in peace Frank Drebin, vilken legend!


Urladdning deluxe

Så skönt med löningsurladdning. Började på torsdag, var tänkt att gå på bio men fanns egentligen inga filmer som lockade så drog mig över till föräldrarna för en lugn kväll. Blev dock tvärtom och plötsligt befann man sig på Klubb Nu! som var en ny bekantskap, även för mig som van öldrickare. Var riktigt bra ställe och hade förbannat kul in på småtimmarna innan man tillslut unnade sig en taxi hem.

Fredagen var dock helgens stora dag. Reunion med romgänget bäddade för en blöt kväll. Mötte upp alla hemma hos en av oss, outar inga namn här i vanlig ordning så risken finns att det blir lite rörigt. Drack lite rom (drycken då..) och sen även lite Peroni, dagen till ära. Att sedan gå ut ett gäng på löningshelg medförde de sedvanliga problemen vilket var lite pinsamt då vi hade utländskt besök och fick stå och frysa i köer här och var för att bli nekade, utan anledning. Hamnade iallafall tillslut på Debaser Medis vilket för dagen var ganska värdelöst, iaf musikmässigt. Hade dock sjukt kul ändå eftersom det gamla gänget var samlat, faktiskt så kul att jag vaknade 18.15 dagen efter, hur fan det nu gick till?

Lördagen involverade gamla vänner och lite härligt oldschoolsnack. En bra kväll som slutade på en söderbylsa. Vaknade vid en lite bättre tid idag söndag iaf för att hinna upp till Serie A fotbollen. Sitter även nu och glor på Romas totala haveri mot Palermo, vilket får en att småle lite. Vad som dock fick mig att rynka på ögonbrynen var de sedvanliga utgifterna i räkningsformat. Att inte ångesten med att betala räkningar var nog är det ju just samma sak jag gör på jobbet. Det blir dubbel smärta att betala räkningar och dessutom få jobbkänslor på samma gång.

Nah, nu vill man bara iväg till varmare breddgrader, en fet semester vore inte fel.

Lazy days..

Usch, de har bytt ljud på facebookchatten från ett subtilt och alldeles genialt plopp till ett otroligt irriterande klonkaktigt ljud. Nej, det här fungerar ju inte, mot den moderna facebooken!

Har annars haft en otroligt lat kompledig dag som egentligen inte skulle vara lat. Det var dock utöver min bestämelse så inte mycket jag kunde göra åt saken. Varit rätt skönt att bara ligga i soffan och degat ändå efter en grym dag igår med nyfunna vänner. God mat, lite öl och bra snack ackompanjerat av Milans seger mot Auxerre som iaf gladde en tredjedel av oss.

Snart helg, bara hålla ut två dagar till. Men det bästa, snart lön. Kan behövas nu när man har 0:- på kontot och stirrar på den där tråkiga nudelpåsen som ligger i skafferiet, vrålhungrig och ens undrar om det är värt det. Äh, nu tar jag nog och fixar till den... eller fan, skiter nog i det.

Lat dag helt enkeltLever primitivt, mat, bira, kvinnor, we..

En vanlig måndag, än sålänge. Sitter och avnjuter en bra playlist på spotify och undrar när sommaren dyker upp, en brutal väntan redan nu som mynnade ut i ett innehållslöst inlägg bara någon minut innan detta. Det är väl så, från att må som en prins under helgen så får man sin tristessdos lagom när veckan vänder. Begärde kompledigt på onsdagen, delvis därför och delvis för mycket viktigare saker som bara är på planeringsstadiet, beviljat, sweet.

Suttit och bara fördrivit gårdagen och dagen idag efter kneget med att kolla på Rebecca och Fionas lilla videodokumentärsföljetång eller vad man ska säga. Två DJ brudar som förutom att de faktiskt gör fet musik och har bra musiksmak (deras playlist som tidigare länkades) verkar rätt naiva och skumma. Det är ändå nåt jag gillar och som får mig att klämma sju avsnitt på två dagar, om än korta sådana så man får väl ge dem cred iaf. Abstinens nu när alla är glodda, får hoppa på något annat meningslöst för att fördriva tiden mot kompledighet och framförallt helgen då det blir Romreunion.
Måndag, allt som vanligt

http://linnylinh.blogg.se/images/2010/zanzibar-island_110791655.jpg

Bangar inte.

110791655.jpg

Ett avskum i Idol?

Har inte sett Idol överhuvudtaget sedan Agnes hade paljettklänningar i stort sett men kunde inte undgå nyheten att snubben med det udda namnet Jay åkt fast för dödsdrogen hasch. Nu var den stora frågeställningen om folk skulle fortsätta rösta på honom? För att citera Anton Abele med samma tonläge, det är helt sjukt.

Idol ska vara en språngbräda för artister, musiker helt enkelt. Om man ser vilka som varit störst genom tiderna, från Miles Davies, John Coltrane, Jimi Hendrix, John Lennon osv osv så förstår iaf inte jag vad det stora problemet är att denna Jay testat en drog som numera fjortonåringar babblar om på tunnelbanan. Där satte jag iofs huvudet på spiken. Det folk tror är att om Jay röker hasch så gör min dotter det också. Det kan ligga en poäng i det, särskilt när media gör rubriker om det och målar upp det som om han är världens avskum och ifrågasätter om man ens ska fortsätta rösta på honom. Det är då det plötsligt blir intressant, för just din Idolföljandedotter. För ärligt talat, vad är den stora grejen?

Årets julklapp

http://www.ultraslazio.it/tattoo/l_6b85df38d6e9a348c3d68441f1dbf26e.jpg

Gabriele i Banda Noantri luva, riktigt snyggt. Fan vad sugen man blir. Förra året unnade man sig en iPhone och en schyst jacka till sig själv på julafton. Frågan är vad man ska unna sig den här födelsedagen/julen? Återstår att se.

 

Sitter här och spelar nya Football manager och försöker få ordning på Bologna. Det är ett hästjobb och jag får se om jag orkar stå ut med torsk efter torsk. Roligast dock att spela med lag där man har något att spela för, om det sedan är titeln eller att undvika att åka ur spelar ingen roll. Nej, nu jävlar, det här laget ska formas och vi ska vinna Serie A, det finns inget annat.


Small and discusting

Stanco Stanco... Jobb, följt av en grundlig husstädning som än inte är klar. Sjukt hur fin man kan få en lägenhet som för några timmar sedan såg ut som den höll på att falla isär. Sitter nu här ändå i en nästintill klinsk och uppstylad lägenhet och drömmer mig bort, långt bort, och som vanligt eller oftast ska väl sägas är det till Rom. Fan vad tjatig jag måste låta, töntig nästintill men det är ju alltid så att gräset är grönare på andra sidan. Särskilt enkelt är det att tänka så när man jobbar sex dagar i veckan, det är regn och slask ute, mörkret kommer och man lyssnar på den romerska sångaren Antonello Venditti. Vissterligen Romanista men man får bortse från det och undvika de två låtarna som jag vet att ni associerar med han, ni som vet. För kära i staden Rom, det är vi båda.

Fick förövrigt göra avkall på min dollarsparning för en stund då pengarna sinade i plånboken. Fick därför ta en walk of shame och slänga in 65 dollar i växling till svenska kronor. Miserabelt att man sen slösade en del av det man fick på en Big Tasty, förmodligen den vidrigaste hamburgaren McDonalds någonsin hittat på. Beställde den enbart för snubben innan valde en sån. Jag tänkte på något annat där i kön och fick sen bara ur mig samma som mannen innan. Jag skyller delvis på den uppstressande kassörskan som närmast skrek i ansiktet "HEJ VÄLKOMMEN, VAD FÅR DET LOV ATT VARA?!" med ett jävla dumflin på läpparna. Ehh... Big tasty! säger jag och helt plötsligt ligger den där på en bricka och man får "TACK SÅ MYCKET, HA EN TREVLIG DAG OCH SMAKLIG MÅLTID" på mindre än en sekund medan man stod där som ett fån. Ibland är det dåligt med fastfood, speciellt när den är snabbare än ens degiga hjärna.


R.I.P 11/11 2007

http://colornoprc.typepad.com/.a/6a00d83451f1b369e20120a5e77278970c-800wi

Gabriele, Stoccolma ti piange.


Cities I love

Deprimerande att det var sju timmar sedan jag skrev mitt inlägg från jobbdatorn senast. Då förstår man hur många timmar man spenderar på jobbet när man kom hem för två timmar sedan. Just på grund av att det var från jobbdatorn tänkte jag här istället skriva ett mer kvalitativt och innehållsrikt inlägg. Även om, ska sägas, cupfinal självklart är det viktigaste i huvudet just nu.

Tänkte till Paldiskipalace glädje lista mina topp tre städer i Europa. Jag har ju bara varit i Europa så vore ju udda om man listade något annat. När andra dragit till Thailand har jag utforskat Italien. Då andra kör weekends på charterorter har jag varit på storstadsvisit i Europas städer. Känns ganska nice såhär i efterhand men vilka städer har fallit i min smak mest? Jag grundar det helt enkelt på där jag haft det bäst och känt mig mest tillfreds.

1. Rom
OVÄNTAD etta. Staden jag bodde i under fyra månader förra vintern från och med ungefär den här tiden till mars i år. Har egentligen allt och att man bott där, eller iallafall varit där under en längre period gör den till ohotad etta. Älskar allt med staden. Från alla antika byggnader och kvarlevor från förr till moderna graffitislogans på väggarna. Från glassiga klubben Gilda till någon risig anarkistbyggnad i San Lorenzo.

http://romatatili.com/wp-content/uploads/vecchio.jpg
Via del Governo Vecchio


Trastevere (Där Rocchi pantar burkar) och San Lorenzo.

 

Har träffat så mycket folk och haft så himla kul så minnena därifrån slår det mesta. Allt från kravaller i fotbollsmatcher, slagsmål på stan, vitt vin i vårsolen efter skolan, romantiska middagar med en svunnen kärlek och sena nätter med polare och grappa. Rom är en stad jag återvänder till när som helst och som jag känner mig hemma i.

2. Zürich
Liknande som Rom så är det en stad där jag känner mig hemma, främst för att jag har familj som bor där. Alltid en härlig tillflyktsort på sommaren. Bra badplatser mitt i staden, underbart vacker stad och grymt skönt ställe helt enkelt. Levnadsstandarden (paldiski-ord) är en av världens bästa och man njuter av att gå runt på gatorna för att ta en paus vid nåt ställe, sätta sig och sippa på en Feldschlössen (bra öl). Kort och gott är det en rik och ren stad, tillskillnad från min nummer ett Rom där det är mycket smuts, trafik och fuffens. Så egentligen är det svårt att jämföra.


http://www.photogrammetry.ethz.ch/optical3d/images/zurich_view.jpg
Vackert men kanske alltför städat?

 

Men anledningen till att staden som kanske egentligen är mer njutbar att vara i än Rom inte lever upp till plats ett är förmodligen nostalgin och minnena jag har från Rom till en viss del. Främst är det dock pga min fascination för allt Rom har att bjuda på. Zurich är mer en tillflyktsort och en till stor grad polerad yta medan Rom är ett myller och ett hav av skit blandat med elegans och historia som man bara vill göra en djupdykning i, sin smuts till trots. Det kanske till och med är charmen och något av det Zürich saknar?

3. Berlin
Jag gillar öl, jag gillar nattliv, jag gillar storstäder, jag gillar subkulturer. Berlin är och har allt, en stad man egentligen borde utforska mer. Var där en vecka under fotbolls-vm vilket kanske inte ger staden total rättvisa. Ska dock sägas att jag åkte totalt fördomsfull och knappt taggad alls på själva staden. Fördomarna om Tyskland och tyskarna var påtagliga, men motbevisades redan efter första dagen. Sjukligt trevligt folk och en riktigt härlig stad på samtliga sätt. Åker gärna tillbaka en längre period, utan fotboll och ser vad staden har att bjuda på under normala förutsättningar. Återstår att se om det blir till det bättre eller sämre, men kan bara tänka mig det första.


Vill också självklart säga att Stockholm är exkluderat ur denna lista. Borta bra men hemma bäst som man säger. Även fast jag just nu med det här ruskvädret fan hellre hade velat befinna mig var som helst. Barcelona, Madrid, Split, Aten, London, Verona och Amsterdam saknas i min meritlista vilket är riktigt dåligt. Får se om någon av dessa lyckas ta sig in på listan.


I got the golden ticket

"I skrivande stund är samtliga biljetter till lördagens cupfinal uppbokade. Bokade biljetter som inte betalats kommer dock att släppas tillbaka i systemet under dagen. Totalt kommer uppemot 13 000 åskådare få plats på Söderstadion på lördag."

Ska bli riktigt trevligt att se en av Hammarbys största matcher någonsin live på Söderstadion. Sjukt att säga live, det gör man väl alltid när det gäller Bajen? Ja, nästan. Men den här matchens biljettrusning gör förmodligen tyvärr att många missar matchen. Sjukt när det varit runt 5000 pers på samtliga matcher att alla nu vaknar. Men samtidigt förstår man ju det. Det har inte varit så spännande att se Brage eller Falkenberg gästa Söder. Nu är det final, vi står mot Allsvenska tvåan och oavsett hur det slutar har vi gjort en bragd som få andra.

Tur att man lyckades byta det inplanerade jobbpasset, hade kunnat vara en av er stackare som får stanna hemma. Nu kör vi! Lite mindre än 99 timmar kvar.


Part II

Fristående fortsättning på gårdagens inlägg. Idag tänkte jag ta hand om mitt diskberg som jag har stående i köket i form av en svensk Terzigno. Som vi var inne på igår blir det inte riktigt som man tänkt sig utan istället ligger jag, äter lite mer gifflar i soffan efter att ha nyss kommit hem efter ett par öl med några polare tillsammans med Champions Leaguefotboll, garanterat trevligare. Ska nog se klart Boardwalk empire avsnittet jag slumrade in till igår, inte för det var dåligt utan för att jag bara är så satans trött numera när klockan närmar sig vissa tider. Kan nog bli något riktigt bra den serien.

Dagens låt är perfekt för de två senaste dagarna, totalt händelselöst, exakt som det här blogginlägget som sannerligen kan vara ett av de tråkigaste i denna bloggens historia. Får hoppas låten duger iaf.


"It was a long days work and you can finally coolout.
"

 


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Planen idag var att vara seriös, diska upp hemma, göra det lite snyggt, kanske se nån bra film med ett budskap och vara allmänt duktig. Istället köpte jag kanelgifflar, lagade enklaste maten och la mig i soffan och rågarvade åt den här.


RSS 2.0