Livorno

Tåget jag tänkte ta från Romas centralstation Termini morgonen efter det stora kröket skulle gå vid tio tiden, vilket var totalt uteslutet då jag inte kom upp förrens tolvsnåret. Sa hejdå till min flatmate Jennifer från Venezuela och drog ner mot centralstationen, nästa tåg mot Livorno skulle gå vid ett, perfekt!

Tåget, ett regionalt segt jävla tåg, var nästan helt tomt, ingen ville väl besöka Livorno. Många skitorter åkte man förbi på vägen, varav en såg ut som Tjernobyl typ med feta rökmoln puffandes ur stora kraftverk eller något liknande, såg riktigt sjukt ut, och jag bad om att det inte var här jag skulle gå av.

Anlände någon timma senare, strax efter sex vid Livorno Centrale, en nerklottrad tunnel med texter som Pisa Merda och diversekärlekshälsningar ledde till vad jag trodde var en central eller något liknande. Hamnade dock bara på en fet parkering, småsnöigt och iskallt. Hajade ingenting, vafan är folket, var är staden? Är det här staden? Gick ner i tunneln igen och tog en annan uppgång, iallafall tio personer stod där, som såg ut som resenärer och ett gäng moppepojkar som skrek och gormade. Plötsligt drar de iväg en fet jävla smällare mitt på torget och jag och resten av folket rycker upp, välkommen till Livorno!

Såg att torget hette Piazza Dante och insåg att det här var nog döpt efter Dantes inferno eller vad det kallas, för det här var fan nära skärselden.

Hoppade på bussen mot centrum,  hade ingen aning var centrumet var överhuvudtaget så jag hoppade av när jag såg lite hus, ensam kvar i bussen, kuslig stämning och bäcksvart. Gick ut där, inte en människa, lite julpynt som försökte lysa upp de mörka gatorna men som inte lyckades. Jaha, tänkte jag och kände lite känslan av att "Vad fan har jag åkt till och vad ska jag göra nu då?" Det var bara att knata rakt fram, försökte fråga mig fram genom hjälp av enskilda tanter som rastade sina hundar och tjugofem minuters promenad senare hamnade jag i vad som var Livornos centrum.

Gick runt lite där, många skumma typer och fortfarande bäcksvart. Vissa gick till och med maskerade med rånarluvsliknande huvor, för det var så kallt hajade jag sen, men just då var jag lite småskraj när snubbar med runarluvor knatade runt här och var, så jag bara kollade åt andra hållet. Inledde en desperat jakt efter ett hotell vilket var ganska svårt då det inte direkt var högsäsong för turister i en kuststad där graderna gått under 5 celsius, om nu den här stan någonsin lockat till sig turister.

Frågade en snubbe om hotell och hamnade vid en tjusig byggnad, kanske Livornos enda. De krävde 60 euro som jag prutade ner till 50 som även det var för dyrt. Ruskigt schyst snubbe i disken dock som tipsade mig om ett annat hotell, om jag dock hade vetat hur det stället han tipsade om var, hade jag nog betalat de där 50 istället.

Hamnade där iallafall, på Hotel Cavour, som var en vidrig upplevelse. Pröjsade 25 euro för mitt singelrum som påminde mer om en cell än ett rum, med en bidé ett handfat och en säng, kala väggar och en askkopp med brun klet i, snusk definierat.Tänkte om jag skulle ge mig ut på gatorna på kvällen men tänkte att det var ovärt då jag kanske inte ens hade hittat tillbaka. La mig och försökte sova, inser att det är lyhört som om väggarna inte ens existerade. Ena rummet bredvid mig spelar Rammstein på hög volym och låter som pundare, de andra rummet hostar någon jävel som om han vore döende, hela rummet stank av rök.


Började bara garva för allt var så jävla miserabelt och ignorerade skiten, somnade väl en två timmar senare efter desperata försök att somna, tror jag räknade till minst femtusen får innan ögonen gav upp.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0