Skön vecka och helg

En vecka till avklarad i Rom, två veckor har passerat och trivs bättre och bättre. Visst är vissa saker lite småjobbiga, man saknar polare, ibland familjen och man har inte samma trygghet alls. Men de bra sakerna överväger detta ganska rejält än sålänge så man klarar sig ganska bra, måste jag erkänna.

Helgen var riktigt rolig, även om den gick i avskedets tecken. Precis som jag skrev i tidigare inlägget var fredagen vigd åt att fira av en tjej från skolan, den trevliga schweiziska Anic som återvände hem på söndagen. Hon, jag, Ida, Samantha och en skön japan som heter Yoshi käkade först på en resturang i Trastevere, delade på en flaska vin och snackade lite. Jag åt ravioli fylld med ricotta, till det tomatsås med basilika, grymt gott.

Efter det drog vi alla till en bar i Campo de' fiori, ett sorts mecka för högljudda amerikanska turister och barerna här heter "Sloppy Sams", där vi satt, eller "Drunken Ship" där de flesta anställda är utländska och snackar engelska, inte direkt romersk stil om man säger så men samtidigt helt okej. Vi körde hårt direkt med tequilashots, bira hit och dit och de flesta gick in i väggen redan vid midnatt så det blev en tidig kväll. Kom hem, chillade lite och slocknade vid 3 tiden.

Lördagen var desto vildare däremot. Sov länge innan jag mötte upp Ida, käkade glass på nån skön romersk glassbar och drog tillbaka till stället där gårdagens fylleslag ägde rum, Campo de' fiori, men denna gång främst för att försöka glo på lite fotboll. Kom lagom till andra halvlek av Cagliari mot Napoli, asrolig match och fick sen se Bari spöa Juventus med Diego som stor syndabock för den gamle damen.

Klockan 23 så droppade Ida av och jag åkte hem ganska seg, men ser då att mina flatmates styrt upp ett förkrök som blev ganska vilt. En var tvungen att stanna hemma för det blev för många stora Birra Moretti för henne, medan vi andra ackompanjerades av fyra stycken italienare som tjejerna i lägenheten kände. En av dem en Ultra' Lecce snubbe som var störtskön, de andra var också riktigt trevliga. Gick på nån klubb där vi körde hårt till femtiden innan vi kom hem, fortsatte ett tag till och sen däckade på alla möjliga sätt.

Ännu segare än på lördagsmorgonen vaknade jag vid 12 och drog mit utåt Flaminio, matchdag, Lazio - Genoa. Halvregnigt, lite deppigt väder och ett Lazio som spelar skit skulle ta emot Genoa som spelar bra och förlusten kändes given på förhand så negativ som man är. Dock skulle Lazio dra det längsta stråt och vinna med 1-0 efter mål av Kolarov, riktigt nice. Stämningen på matchen sisådär och ganska lite folk. Genoafansen verkade inte fått åka dit för det var tomt på deras sektion, dystert. Gick hem, lagade pasta med pesto och halvdäckade, skön helg och en skön vecka till ända.

Skön vecka till ända


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0