Whatever minga

Skön dag återigen! Vi vaknade vid halv elva och gick ner till ett nytt frukostställe. Åt några såkallade cornetti, ett sorts bröd, med parmesan och parmaskinka. Jag tyckte det var den bästa frukosten hittils medan Chantal föredrog den varma ruccolamackan på vårat tidigare ställe, dålig smak.

Sedan gick vi mot stan med Spanska trappan som destination. Passerade allehanda hus på vägen som var värda att fotografera för min kära amatörfotograf Chantal, och jag kan bara hålla med. Fan vad Rom är vackert, särskilt på en sån här dag då vädret var härligt, man behövde inte ens jacka och detta i december.

Efter en lång promenad förbi massa fina hus och gator och den klassiska puben Druids Rock, så nådde vi tillslut Spanska trappan. Efter att ha stått emot ett gäng förslag av porträttmålare om att bli målade så gick vi ner för trappan, kollade lite affärer och käkade glass. Jag ville ha en kula Bacio som betyder kyss, vilket glassgubben tyckte var äckligt och bad mig kyssa Chantal istället, blev en liten scen som var ganska kul, typiskt turistuppraggargubbe.

Fortsatte mot Fontana di Trevi, trängdes bland hundratals människor, gatukonstnärer och stelfrusna guldindränkta snubbar som alla försöker tjäna en spänn, eller rättare sagt euro. Efter all trängsel blev vi ganska sega, satte oss på en bar på vägen hem och drack några Nastro Azzurro och Corona innan nästa stackars tiggargäng dök upp. Tre stycken iklädda tomtekläder spelandes julsånger ur en ruskigt brusig stereo försökte tjäna ihop till försenade julklappar eller nåt i den stilen, vi bjöd på 50 cent och fortsatte dricka bira.

Hem, ombyte och sen vidare till restaurang med Stuart och Jasmine som det var kul att se efter att de hållt sig för sig själva ett tag. Blev pizza som vi längtade efter, riktigt gott och en jävla massa vin slank ner också. Vidare sen till de sköna australienska paret, som bara blir skönare och skönare ju mer man hänger med dem. Mer vin, en flaska borghetti och ett gäng kortspel senare så var kvällen fullbordad, klockan stod på fem och nu halv åtta tror jag det är dags att säga godnatt.

Imorgon nyår, då blir det nog restaurang igen och förhoppningsvis en ännu roligare kväll.

Kommentarer
Postat av: E

Gott nytt år määään!

2009-12-31 @ 14:59:43
Postat av: C RAMBO

gott nytt år kungen!!

2009-12-31 @ 15:41:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0