Sann eufori

Riktigt miserabel lördag måste man säga. Vaknade halv 10 av ett telefonsamtal, riktigt sliten och seg av en anledning jag kommer till senare. En jobbarpolare ringer och säger att han strulat upp schemat och trott att jag skulle jobba den här lördagen, något vi bara diskuterat lite. Han förklarar sig att om jag inte kommer måste han ringa chefen och erkänna sitt misstag vilket inte hade varit så bra för honom. Efter en säkert tio minuter lång diskussion och suckande av mig i telefonen glider jag mot stan och arbetet där jag inte gör många knop. Kollegan bjuder på en kebabtalrik vilket inte satt fel sådär efter sextimmars jobb med betongkeps på.

På väg hem, en annan polare ringer, kollar lite fotboll men somnar till mest helatiden. Drar mit hemåt, spelar lite Mafia 2 som jag precis köpt men känner att tröttheten tar över även där. Somnar på soffan och vaknar vid ett i sängen, hur förflyttningen skett och hänt är okänd. Trist då man hade hundra olika val på schysta grejer man kunde gjort istället men eftersom man är en working man så går vissa krafter ur en man hellre lagt på annat.

Fredagen var destå roligare då det var en fet fyrtioårsfest tillägnad oss själva och Hammarby. Varken jag eller Hammarby är ju fyrtio år utan  man firade året då Hammarbys fans började sjunga 1970 till idag, fyrtio år senare. Massa härligt folk och billig öl gjorde det hela till en riktigt trevlig tillställning. 


Lite smått snack

Imorgon håller vi på Napoli och hoppas att minst 500 dåraktiga kriminella tidigare straffade syditalienska odjur kommer till Borås och skapar oreda, min ilska över Bremens jävla flax igår får gå ut över pannbandsgänget från västkusten. Sitter annars och slökollar på Barca - Milan som slöspelar. Återstår att se vilket lag Zlatan lirar i om en vecka, just nu gör han iallafall mål (tveksamt bortdömt) sådant mot sina möjliga framtida lagkamrater.

I helgen blir det en stor fest på fredagen sen får man se hur resten av helgen artar sig. Nu kan man äntligen dricka en bira med gott samvete iallafall. Delvis för att plånboken täcker utgiften och delvis för att man dessutom har arbetat tillräckligt för att vara stolt nog för att kunna dricka sig redlös, om det nu går så långt.

Förövrigt har dollarväxlingen börjat, blygsamma 18 dollar växlades det till idag för mina slantar jag hade nedgrävda i plånboken. We only just begun...Money ain't everything its the only thing

Det är min tur nu, vinden har vänt! Lönen ramlar in om dryga två timmar och fick lite andra pengar som ramlade in igår. Nu jävlar flyter det på. Dessutom finns det fler andra goda nyheter, jag glor ju självklart på den gode Pazzini och Cassano som med ett bra samarbete spelat sönder Bremen och hämtat in 3-1 underläget från första matchen. Jag har fått ett "jobb" till som reporter på Svenskafans.com, visserligen frivilligt och idéelt men samtidigt kul för att hålla igång huvudet. Bajen vann igår och har fortfarande chansen på kvalplats, paldiskiredaktionen är i Grekland och har utlovat en present och jag beställde nyss ett par nya sneakers.

Dessutom har jag nu lyxingredienser som pasta och parmesan i kylen, har ätit en pizza och har ny tandborste. Nu slipper man skörbjugg och andra saker, i helgen drar jag fan in en champagne för att fira, det känns nästan så bra just nu.

Nu saknar jag bara min neongula French Montana tröja, fuck.


Organized konfusion

Lagar min pyttipanna här och tänker på hur jävla ostrukturerad jag är. Diskar en gaffel, en tallrik och en stekpanna istället för allt smutsigt som ligger där och gror och det är faktiskt något jag skäms över. Samma sak i garderoberna nu när jag tänker på det, allt är i en röra och den enda anledningen till det som jag kan se det är att jag inte fått lön på ett tag. När lönen kommer så kommer även glädjen. Man äter gott, man fyller kylen, går ut med polare och mår jävligt bra. Man slipper kort och gott pyttipannan och kan leva gott med bra humör.

Nu dök ju visserligen iallafall lönespecifikationen upp och satte ett skönt leende på dagen. På onsdag blir det alltså första dollarväxlingen, kanske ett par nya sneakers och ett jävla betalande av räkningar. Får se hur snabbt det går innan jag återigen står där med min enda gaffel och gnäller ut på bloggen om min oordning. Ska vi satsa på lagom till månadsskiftet?

Fotbollsmisär

Tvättstuga imorgonbitti innan jobbet, puh, kan bli svettigt. Särskilt efter en sån här skitdag. Bajen torska sin match mot Brage, den andra för i år och förmodligen även sin chans till uppflyttning. Inte var det nog där utan Djurgården gjorde 1-0 i slutet på sin match och klättrade i tabellen sedan följdes det av att Sampdoria åkte på pisk mot Werder Bremen, suck...

Nu får vi hoppas på att Napoli spelar sönder Elfsborg imorgon och deras Ultras visar var skåpet ska stå. Sedan en dag till följt av en skön ledig helg igen.

Framtid och kinesiska vanor

Another day at the office. Vart ganska sent igår efter det obligatoriska aktiviteterna efter en Bajenvinst så började lite slött men kom igång mer och mer under dagen. Nu är dock krafterna dalande igen och försöker återhämta mig vid datorn, slappandes, funkar väl sådär. Dagens konstigaste syn var annars asiaten på lunchen som beställde en burkcola på grillen som han sedan drack ur med sugrör, oförklarligt.

Eftersom det är mycket dötid på jobbet så kan man ägna sig åt aktiviteter som framtidsplanering, surfning och annat skoj. Det första är det mycket av, dagdrömmande kanske man snarare kan kalla det. Min plan ser iallafall ut som följande.

1. Komma igång
Jobba ett tag, få in första lönen/lönerna och betala tillbaka en del små summor man har utestående.

2. Ta tag i sig själv
Köpa lite nya prylar till lyan, kanske göra högskoleprovet, börja körteorin, tänka framåt.

3. Fly verkligheten
3. Dra till New York sen väl när man kommer hem börja plugga om jag hittat rätt ämnen. Om allt skiter sig på steg 1-3 så får jag dra till California och bli porrskådis, Buck Naked.

Den här planen tänker jag ska ta högst 14 år.

The guapolo show

Sitter och filosoferar hur jävla bra Eminem är egentligen. Lyssnade nämligen på nya skivan idag när jag gled med tuben ut mot Skärharlem. Träffsäkert allting egentligen, så många rader man känner igen sig i eller garvar till och allt är lagt perfekt. Synd att han har ganska risig musiksmak själv vad det verkar eftersom många beats och refränger osv ibland kan vara jävligt störande. Att dagen fortsatte sedan med "Love the way you lie" på radion ett antal gånger gjorde Eminem suget inte mycket mindre. Trevlig låt.

http://www.schoolofill.com/wp-content/uploads/2009/12/eminem.jpg


Minns första gången jag hörde Eminem. Tror det var på Voxpop eller något liknande program när "My name is" spelades. Jag trodde han var någon sorts amerikansk Markoolio. Om det berodde på all censurering, videons halvlöjliga intryck eller min bristfälliga engelska att jag inte hajade rader som de under är en annan fråga :

Walked in the strip club, had my jacket zipped up
Flashed the bartender, then stuck my dick in the tip cup

My name is

Men efter ett tag hajade även jag storheten och garvade gott åt hans rader. Det dröjde förmodligen ändå tills Dr Dres skiva 2001 (där han gästade) tog över ens huvud innan man förstod att det verkligen var bra. Min granne hade skivan och vi tyckte det var så jävla häftigt att det var ett Majablad på omslaget, andra tider alltså. Spelade över några av låtarna från 2001 tillsammans med några Eminem låtar från Slim Shady LP jag snodde på cdbutiken där vi alltid kollade hiphopplattor på ett dassigt kassetband. Hade min Sony walkman för 299 kr med ett par risiga plastiga hörlurar, inga snäckor där inte men njöt ändå trots det vidrigt usla ljudet och obekvämligheten att spola, vända sida och allt. Minns att varje natt innan man somnade spelade diverse låtar från det där bandet och somnade gott, 13-14 år gammal.

Or for anyone who's ever been through shit in they lives
'Til they sit and they cry at night wishin they'd die
'Til they throw on a rap record and they sit and they vibe
We're nothin to you - but we're the fuckin shit in they eyes

Sing for the moment

Nu sitter man alltså här igen och spelar igenom Eminem låtar. Fan vad han egentligen har betytt mycket för mig och för en massa andra. Den vågen som gick ett tag om att Eminem var töntig är otroligt fel, för mig är han en idol på det sätt att han får fram saker som alla tänker på och det på ett väldigt grymt, roligt och smart sätt. En av världens bästa rappare, helt klart och den som säger emot får ta en lyssning på den här spotify listan. Eminem som bäst. När han är lugn, kritisk och känslosam, enjoy.


Nedräkning

Pengarna sinar och min förra bild på bloggen ter sig ganska ironisk just nu. Rättare sagt så sinar ju inte pengarna eftersom man inte hade så mycket från första början. Första lönen blir välbehövlig. Igår bestod lunchen av lite frukt och två påsar nappar jag köpt via sms ur tunnelbanans selectaautomat, inte helt fel ändå trots att det låter misär.

När jag inte jobbar har jag tagit mig tid åt en annan sak. Har lånat FIFA 2010 av en god vän som tar upp mycket tid annars. Har ju alltid förespråkat PES men nu har man fan nog bytt serie tillbaka till de gamla FIFA som jag svek efter 98 eller så. Spelar självklart Be a Pro och försöker slå mig in som ordinarie i Bajen, vilket jag trodde var enklare än enklast. Kanske ska man inte vara för hård mot Tobias Holmqvist iaf, han är ju på en plats jag inte är, än sålänge.

Ser bara mer och mer fram emot att köra på min dollarsparplan destå mer jag tänker på det. Blivit nästan en besatthet att se innehållet i skokartongen växa. Snart är det dags att köra första inväxlingen som visserligen inte lär bli allt för stor. Fan vad mycket man har i tankarna annars nu när min första lön värd kallad lön kommer sedan urminnes tider. Nya kläder, tatuering, klippning, festande, dollarväxling...planerna är många. I slutändan blir det väl hyra, elräkning, bredband och tv man pröjsar med en miserabel dyngfylla på en torsdag som glädje. Men, drömmarna måste få leva. How soon is now?


Sport och planer

Ny dag, ny tjej på jobbet och måste säga att dagen gick otroligt snabbt. Trivs faktsikt helt okej och det flyter på lika okej. Satt och surfade mestadels av tiden och spanade in New York tips. Är ruskigt sugen på att se The big apple och allt som hör till. Min nya plan är att varje lön växla in ett antal dollar och trava hemma i en skokartong som motivation, kanske kan vara något?


http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/119401/119401,1207005660,3/stock-photo-hundreds-of-dollars-overflowing-old-cardboard-shoe-box-10984186.jpg


I sportväg så var ju UFC galan det fetaste man sett. Chael Sonnen backade upp sitt sjuka trashtalk och var så när så när att ta den arroganta spindeln Anderson Silva, men då visade han varför han är mästare. Kul att se nästa match med han om det var revbenet som spökade eller om han börjar bli gråluden den gamle spindeln. Andra feta matcher var det också som jag inte orkar gå in på. Nu ser jag fram emot James Toney mot Randy Coutore. Ska bli kul att se en riktigt bra boxare och vad han kan uträtta, förmodligen lite, men jag hoppas på han. Lights out? Vem vet..


Futuro

Jaha, en vecka på jobbet och även en helg avklarad. Sedan imorgon är man tillbaka på jobbet men har faktiskt ingen söndagsångest alls, vilket måste ses som positivt. Om det sedan beror på att arbetet är stimulerande och självförverkligande (hah!) eller om det beror på att helgen var så jävla skön är något annat att diskutera om, även om jag håller nog på 80-20 fördel till det andra, för den här helgen var verkligen galet nice!

Fredags så träffade jag några polare, varav en jag inte träffat på flera månader vilket var jävligt kul. Tog det dock hyfsat lugnt med tanke på lördagens event. En av mina bästa polares bröllop, det man sett fram emot sedan man fick inbjudan för ett jäkla gäng månader sen. Om man säger att svensexan blev lyckad så var bröllopet med undantag vädret utanför än mer lyckat. Otroligt vackert, fint och intimt med fina tal, underbart par, god mat och trevlig stämning.

Började tänka mitt i allt hur det hade kännts själv om man gifte sig. Vilka man bjudit osv och gled nästan in i en drömvärld som en liten flicka som drömmer om sitt "sagobröllop". Men den dagen den glädjen, nu fick man glädjas åt att världens finaste par gifte sig och det var absolut nog att glädja sig åt, åtminstone för stunden.

Tequila sunset

Två dagar avklarade och det går bättre och bättre på nya kneget. Riktigt skönt att inte bara dega hemma och fördriva dagarna med cvfinjusteringar. Kom hem och njöt av nya Entourage annars idag och jag antar att många som sett det googlat eller youpo...ehum..tubat en viss persons namn från det avsnittet. Ska dock erkänna att Ari Golds fru stal showen på slutet. Serien håller fan fortfarande hög klass och den som säger nåt annat är bara bög som Lloyd, för vem kan annars klaga på att se sånt här som man sett på senaste tiden? Framförallt eftersom den heta tequilashanan inte ens var med! Fan, nu låter man som en kåt liten pojkspoling, men det kan inte undvikas.

http://theryancokeexperience.files.wordpress.com/2009/03/dania-ramirez-12.jpg
Yes please..

Well, nu är det väl dags att lägga sig igen, imorgon, tredje dagen, bara keep going strong! Längtar annars sjukligt mycket till lördagens stora händelse. Då får man dra på sig det tidigare jobbets outfit och göra nåt jävligt mycket roligare än att sälja vitt pulver på telefon iallafall.

Allt möjligt och lite till

Alldeles förlänge sen jag skrev här märkte jag nu, men mycket har hänt som hållt mig borta. Har kirrat jobb som man börjar med imorgon. Nervositeten är väl inte påtaglig direkt men lite fjärilar har man ju i kistan. Fjärilar som gör att man inte gått och lagt sig än vilket man planerade för ett bra tag sen. Ganska osmart då jag börjar hyfsat tidigt om inte okristligt. Vad jag jobbar med numera får ni fråga mig personligen, vill inte ha nå creepy bloggläsarbesökare som kommer på besök utan förvarning. En lugnande tanke med arbetet är ju iallafall att inget kan bli värre än mitt förra jobb där jag verkligen inte trivdes med något annat än arbetskamraterna. Ny dag - nya tag.

Andra positiva nyheten är att Bajen äntligen vann och man ser en strimma av hopp om att vi kanske kanske kan gå upp i år, men man ska inte ropa hej än. Linus Hallenius har nu gjort lika mycket mål som hela djurgården tillsammans i Allsvenskan. Måtte han stanna kvar!

Gårdagen var förövrigt en av de roligaste dagarna i livet. En av mina bättre polare ska ju som bekant iklä sig smoking och gifta sig med hans lika sköna brud. Riktigt glad för det men det som tärt på mig är att jag var ansvarig för svensexan, vilken hölls igår. Efter en del planerande med polarna och många bra idéer så slutade det med att vi drog han till Åhléns skanstull där en pangbrud gjorde om honom till en, ja om inte pangbrud så iallafall en riktig jävla praktbög till brud. Han fick även iklä sig annat än smoking och den silvriga paljettdressen fick han att se riktigt vidrig ut. Därefter skickade vi ut han i vildmarken, den värsta av dem alla, Prideparaden. Han såg dock ut att njuta ganska bra där i sin mundering.

Efter det, av med skiten, dela på några pizzor och trycka i oss några till bira så släpade vi med den ovetande blivande brudgummen till en paintballbana. Riktigt roligt och den första gången för oss alla som deltog. Vi beslutade oss att köra i bara kallingarna under de schysta camodräkterna för att känna på mer av skotten och åstadkomma mer skada men det var inte så farligt iallafall sålänge inte dräkten var spänd där man träffades. Fick mig en skön kyss på låret (no homo) men annars klarade jag mig bra. Värre för den utsatte som tvingades köra i enbart kallingar och mask, sköna sår på ryggen om inte annat.

Efter det, hem igen, grillparty, lite tvspelande med sjukt roliga lagfifamatcher (4 vs 3) och sen ut på nån svartklubb tills alla ramlade av pinnen mer eller mindre.

Sjukaste episoden på hela dagen var dock att jag halv sex på väg hem från klubben blir utsatt för en uppraggning av en transa. En utklädd man på 1,90 med brudkläder mycket likt min polares tidigare börjar snacka med mig och jag full som jag inte vet vad snackade väl på då hon/han/den var hyfsat trevlig. Vad jag dock inte hajar med alla öl under bältet är att han/hon/den har andra planer. Tackar och bockar men säger Nej ganska skarpt när frågan "kan vi inte gå till dig?" kommer upp och går sedan högt garvandes hem. Får ett samtal av polarens brud som undrar om han lever, jag garvar vidare, säger tveksamt och hör sedan att han ramlar in genom dörren i bakgrunden på samtalet och nu garvar alla och en fet dag är till ända!

RSS 2.0