Proclivity for chopsticks
Definitionen av ett offer

Sex dagar sen senast, jag är riktigt dålig på att hålla igång saker märker jag nu. Iallafall om vi pratar om bloggandet. Jobbet går faktiskt bra, även om dagen idag var hektisk som få. Fysatan vad mycket folk med räkningar, hört talats om internet eller? Jävla bakåtsträvare. Skämt å sido gick det bra även idag. Köpte mig lite mer dollar förövrigt och tankarna om NYC snurrar fortfarande om än inte lika flitigt i mitt huvud.

Vad händer annars då? Hmm.. helgen var en stor dimma. Kanske ska köra en sån där klassisk helgrapportering som det blir ibland på den här lilla berättande sidan. Skönt att visa brudar med Facebookstatus "Ikväll spårar vi tjejer" hur det egentligen ska gå till. Här kommer en censurerad version.

Fredag :
Jobbar som vanligt men har ingen aning om vad fan som kan ske senare ikväll. Får reda på att en polare fyller år (bra koll man har) och det är planerat en jätteutgång. Drar förbi där förfesten är efter att ha slängt i mig en souvlaki på det underbara återöppnade lokala haket som brann ner för ett tag sen. Känner när jag fuktar läpparna med Mariestadsölen jag dricker till maten att det här kan bli en tuff kväll.

Förfesten är schyst. Ett gäng grabbar småsnackar, dricker bira och jag i detta fall ovanligt nog Vodka., en svensk okänd variant med namnet Thors hammer dessutom. Drog dåliga skämt om att vi skulle bli "Hammered" ikväll men det blev ju milt sagt faktiskt allvar. De nästa timmarna är dimmiga. Somnar på utestället. Är på en båt. Blir avkastad båten, dock ej i vattnet ska tilläggas vilket måste ses som positivt. Polaren får åka polisbil. Jag vaknar åt fel längd i sängen med kläderna på och det är dags för lördag. Polaren vaknar i Bålsta utan en framtand. Success.

Lördag :
Sover till tvåtiden men tvingas upp av den bisarra anledningen att jag måste till Systemet. Att gå på just Systemet när man mår så risigt så man bara vill dö av just anledningen alkohol är ironin i sitt sannaste slag. Men don't hate the player hate the game, som i det här fallet är monopolet på alkohol. Hur som haver, vill inte bli sedd när jag går där i mina Adidasbyxor och luktar gårdag men träffar självklart på en släkting och hinner med nöd och näppe även undvika en gymnasie"polare" av bara ren flax.

Anledningen till kvällens alkoholinköp är att bästa polaren fyller år, vilket jag kom ihåg den här gången. Hemskt att man ska behöva kröka var väl tanken när man vaknade men samtidigt vet man att det alltid är trevligt att hänga med ens riktigt bra och nära polare. Valet för dagen, grön Tuborg, lättdrucket som vatten, även fast man är bakis. Efter några burkar börjar även vin bli lättdrucket som vatten och plötsligt är klockan för mycket och man går som siste man hem. Synd bara att en annan polare tagit en av ens skor och man får halta hem med hans hobbitsko i storlek 40 på ena foten. Tur att man bara bort 167 meter bort.

Söndag :
Ska upp 8 på morgonen, mår ännu sämre än dagen innan men drar inte till Systemet, det är ju stängt. Istället drar jag mig till Ljungskile av alla hålor, anledningen är såklart Bajen. Seg nerresa och segt på läktaren, åtminstone från min sida. Hittar sen lite energi annars på vägen hem men kort och gott kan man nog säga att helgen tog ut sin rätt. Kommer hem nästintill nykter, för ovanlighetens skull.

...


Fullsmockad helg och hattigt skrivande

Satan i gatan vad snabbt tiden går, nästan en vecka sedan man skrev ner några ord här. Idérikedomen kanske inte varit på topp men främst är det väl så att man varit sinnessjukt upptagen. Fredagen, jobb som vanligt och därefter några bira med lite vänner för att sedan bege oss till Skyddsrummet. Nej, det är inte krig än pga Sverigedemokraternas intåg i riksdagen och det här var ju dessutom före valet så ni kan vara lugna, det handlade "bara" om en spelning med vännerna Queff och Denniz Prime. Sinnessjukt mycket folk men hade med mig en tjuv sedan fyra generationer, åtminstone till beteetendet och halkade därför in på ett bananskal ganska snabbt i lokalen. Bra spelning det usla ljudet till trots och även trevligt sällskap av en silversmed (låter värre än det faktiskt var) gjorde att kvällen vart trevlig. Drog hem vid tre tiden och jobbade bra dagen efter, mirakel gillar vi.

Lördagen blev även den härlig. Kollade lite Serie A i boningen med lite grabbar och abnormalt stora öl som rymde en liter, bokstavligen. Kanske är det sånt Jimmie Åkesson vill hämta från den danska nationen? Då klagar jag inte iallafall. Rörde oss sedan därifrån ut till Odenplan där valsnacket haglade sådär dagen innan mellan folk. Mötte någon moderatbrud och skrek henne rakt i ansiktet att hon var vidrig, antar att det beror på enlitersölen, iallafall delvis. Därifrån till Marie Leavau (stavning?) där jag träffade ytterligare nytt folk. Hattigt skrivet kan ni tycka men trevlig och väldigt planerat i praktiken, i stora drag.

Söndagen kröntes åt valet såklart, ska väl inte fördjupa mig mer i det egentligen. Fel partier vid makten iallafall och det är ju lite deppigt. Sjukt scenario förövrigt med SD där i mitten som rör om. Känns som en sån där joker som kommer in i Big Brother och jävlas med båda sidor. Kan bli riktigt kul att se paktbildningarna och man kanske byter ut sitt säsongskort snart i fotbollen till ett riksdagssäsongskort. Kan bli riktigt intressant detta. Det är väl egentligen bara en tidsfråga tills kanal5 köper rättigheterna?

BECAUSE IT'S SO MUCH FUN!

Sånt här man kan garva åt på kvällen. Haha, vlka otroliga idioter det finns som fördömer en film som Kill Bill på helt sjuka grunder. Quentin är ju ganska skev med sina yviga rörelser men är samtidigt ruskigt ärlig, skön och en snuskigt bra filmregissör. Appropå våld förresten tror jag nog att jag ska sätta mig ner med Mafia II ett tag, var alldeles för länge sen. Kanske spränga en skalle eller två. Right back at you fatty!


 


Suckas need bodyguards

En jobbdag över, sitter här och tänker på vad trevligt det verkar vara mellan Malmö och Helsinborg, om man ändå hade råd med canalplus. Skånederbyt är ju en allsvensk fotbollsmatch mellan två av rikets största rivaler förvisso men vilken vanlig människa som helst ser ju att det här är ett brutalt skatteslösande. För att stoppa potentiellt femhundra människor som vill bråka krävs alltså nästan lika många pikétbussar och de mörka specialbilarna. Dessa specialbilar är ju även manövrerade av riktiga psykfall som gärna ger folk på käften utan anledning så där går väl några hundringar av ens stålar till läkarräkningar för de utsatta också.

Men men, det kanske blir det positiva nu när de blåa verkar gå mot en säker seger, att mindre skattepengar används till sånt här onödigt skit. Man får hitta det positiva i misären som väntar helt enkelt.

http://www.sydsvenskan-img.se/archive/00840/Jeton_Partini_1_840126k.jpg
1,2,3,4,5... ja en hel del polisbilar. Har någon dödats? Nej, det är några snubbar som ska på fotboll.

Den som borde ha sådär mycket bevakning för att klara sig verkar vara Fredrik "Råbögen" Federley. Han har ju faktiskt lyckats med konststycket att bli misshandlad, trots att han åkt taxi för skattebetalarnas pengar under en jävla tid. Han skyllde ju då på att han var hotad och folk inte gillade honom så han var tvungen att åka hem för mina stålar. Istället för att då slösa de jag betalat för att underhålla skolor, sjukvård och liknande borde kanske du slutat Twittra om vart fan du var någonstans hela tiden Fredrik om du nu var såpass hotad som du påstår? Politikerna från det blåa blocket upphör aldrig att förvåna, i negativ bemärkelse.

Appropå twitter, så vet ni ju att jag fastnat för flugan jag med. Jag är dock mer selektiv i att beskriva var jag är någonstans, även om jag inte känner mig tvingad att ta taxi hem varje kväll med rädslan över att bli påhoppad. Vissa förtjänar en örfil, andra inte helt enkelt.

Dagens låt från en bitter gvano :En rast i centan

Man börjar med att smyga runt hörnet inne på kneget, ta av sig jobbkläderna och glider ut iklädd sin Tapout tisha eller vad nu plagget för dagen är. Första tanken är ju mat och den goda Laxfilén med aioli och saffransris blir det oftast. Ett inte så smart val då den kostar 95 spänn och min lilla arbetarlön försvinner ganska snabbt om man ska unna sig sånt för jämnan. Efter den är det dötid cirkus 35 minuter. Kolla luren, de spärrade nätsidorna på jobbet så som facebook och dylikt för att sedan glida runt i det alltmer uttråkande Skärholmen centrum. Jag avskyr ju centrum som jag sagt tidigare och det är helt sjukt att såna här finns. Exakt samma butiker, samma stil, samma design, det är tragiskt. Den vidriga rösten som i högtalaren ropar "Skäääärholmen.." är nog det värsta med allt. Inte speciellt representativt med en sån töntig "svenneröst" heller i just det här centrumet.

Tur då iallafall att det finns vissa saker som lyfter upp stämningen. Finns ju nämligen människor som går runt där. En snubbe som jag påtagligt ofta ser står till exempel och skriker, eller pratar han för jämnan? Ingen vet för hans samtalston går från 1-10 i volym på bara några sekunder. Riktigt sjukt när han på arabiska raljerar och det hörs över hela centrum. Låter som någon sinnessjuk, men det roliga i det hela att folk verkar orka umgås med han trots detta sjuka sätt att prata. Mystisk människa det.

Efter att tyst ha garvat åt detta så drar jag mig tillbaka med någon menlös butik som stopp på vägen. Med tanken att det nästan är skönt att börja jobba igen.

Det här är ingen lägesrapport

Ruskigt trevlig fredag. Började bra då en riktigt skön snubbe blev inkallad extra till vårt jobb, lyssnade på old school hiphop i högtalarna och jobbade på i ett skönt tempo, perfekt fredagsjobb. Drog därefter och mötte en god vän och två kvinnliga vänner till honom. Riktigt trevliga tjejer från Göteborg ska sägas och det blev en sen kväll som började på Scandic Malmen följt av Underbara bar, underbart ställe.

Idag vart det lugnare, hustlade 500 kr rabatt till en polare på Onoff och kollade film med samma sällskap från igår. Filmen för dagen, "Svart katt, vit katt" klassisk balkanrulle, totalt sinnessjuk men verkligen rolig. Gluttade livescore samtidigt och garvade gott åt kvällens Serie A resultat.

På väg hem sedan denna lördagkväll kände man fan verklig avsmak för staden. Nykter promenad vid tvåsnåret är fan inte det bästa. Totalt smockat med folk, en kräktes i ett hörn, pisspölar lite här och var och ett jävla liv. Då är det skönt att sluta sig mot världen med hörlurarna och köra igenom Q-Uniques platta, drömma sig bort och sen äntligen komma hem.

Imorgon blir det mer Serie A och kanske unnar mig en skumkrona på det, we'll see...


Polen 2012?

Nu är det mer press på mig än jag satt på paldiskipalace att slänga upp ett nytt inlägg, msn rutorna blinkar med krav om ny meningslös dynga att läsa. Viktigare är dock att Paldiski uppdaterar. Min systerblogg eller vad man säger har ju haft en bild på sin halvnakna författare i flera dagar nu. Skrytsam eller om han börjat bli chubby och lat igen är osäkert. Vad som dock är säkert är att det är fasansfullt pinsamt att vilja läsa den på jobbet när chefen svischar förbi bakom och man har en halvnaken och numer även vältränad man över halva skärmen.

Sitter själv och latar mig och kollar på "Nya Italien" som man kan kalla dem eftersom de inte alls är sömniga ala sommaren 2010 utan spelar helt galet kul nu. Cassano, min favorit spelar som en gud och Pirlo ser till och med han pigg ut vilket är ett mirakel i sig. Det här kan bli riktigt roligt om det fortsätter på den här vägen. Det är trots allt Färöarna man möter. In med Balotelli i det här gänget sen så kan vad fan som helst hända.

Även Sverige verkar ha bjudit på schyst underhållning, 6-0, precis som jag tippade till morsan i telefonen innan den drog igång på den obskyra kanal10. Orkade inte ens göra en kanalsökning, även om jag gillar det, ehum nya... Svenska landslaget också. Man visste ju dock redan slutresultatet så det var väldigt ospännande även på förhand.

Vi kanske ses i Polen 2012 allihopa, dricker Brök och kollar schysta slitna fasader? Då får vi iallafall en bättre uppdateringsfrekvens på bloggarna, paldiski och jag.

Greetings from Aironepietra

Måndagsångesten var faktiskt total idag, kändes verkligen segt att stressa med frukosten som bestod av en ciabatta med mozzarella med prosciutto och tomat tillsammans med Brämhultsjuice. Sen springa till stationen, sätta sig på tuben och för att slutligen kliva in på jobbet. Försökte liva upp mig med Kartellen låten som postades igår under rasten och det hjälpte faktiskt lite tillsammans med en kebabtalrik med ris.

Hemma nu iallafall, rätt utmattad vilket är sig brukligt efter en helg. Lack som fan över att min taklampa från Bolagret jag inköpt kräver ett elektronikproffs för att fås upp, måste snacka med någon polare. Försöker dämpa den ilskan genom att gå igenom min gamle vän och en bekants debutplatta. Queff och Denniz Primes Greetings from Russia. Riktigt bra och jag är överaskad hur duktiga de båda blivit sedan man slirade runt med Denniz och drack folle för cirkus sju år sedan. All beundran för er.

Råder er alla att tanka ner den på den här länken. För er som tvekar, här kommer en schyst liten teaser, trailer eller vad man nu ska kalla det.


Bort med alliansen

 

Snart dags, bara att göra sin plikt.

 

 


Den mänskliga tusenfotingen

Fan vad det är gott med kräftor, smällde i mig oräknliga antal igår när morsan och farsan kom förbi på besök. Möblerade även om lite och fixade en och annan sak i lyan. Skönt nu när man har cash och kan spendera dem på vist sätt. Blev inte lika visa spenderingar sen då jag stack ut med ett gäng polare och slutade somnandes på Patricia (no homonight).

Ikväll blir det till att se den bisarra filmen "The human centipede (den mänskliga tusenfotingen)" som handlar om någon galen doktor som syr ihop folk från mun till anus och skapar just en mänsklig, om inte tusenfoting så iaf än flerfoting. Kan bli intressant.

http://3.bp.blogspot.com/_czP55vlU1D4/S_e_gcnI3LI/AAAAAAAAAnc/o9iisWIRbps/s1600/The-Human-Centipede-First-Sequence.jpg


Har förövrigt varit riktigt duktig på senaste, 18 av de senaste 21 dagarna har spenderats med jobb jobb jobb på agendan. Idag, första lediga dagen på länge och då springer man upp och ner i tvättstugan. Passar särskilt bra då att låten på Spotify som dyker upp är Jay-Z som snackar om "Whats the meaning of life?". Om han sitter där med sina miljoner, knullar Beyonce i nån penthouselya för 82 miljoner mitt i NYC och kör feta spelningar för tusentalspersoner som skriker hans namn så ska väl inte ens jag ställa mig den frågan? Hur som helst, ska bli skönt att koppla av med lite tusenfotsunderhållning sen iallafall med några polare, that's the meaning of my life.


Dagens outfit

Ett par ljusa H&M jeans med leriga fläckar på, en av gruset där däckningen skett sliten PSG jacka i vitt. Grönvitrandiga Adidasskor inköpta i Rom och en keps, modell italiensk livsstil.. Don't I look fabolous?


Vafan för jävla pack är...jag?

Lazio torskade premiären tack vare en feldömd straff som Cassano smällde in i ena hörnet. Satt med ångest över den nya övertexten eller bloggnamnet i den stunden. Men men, snart landskamp och då står man och håller på det ärrade psykfallet igen när han förhoppningsvis. Kvällen idag, snuskigt trevligt om man ska vara ärlig, även om le finale uteblev med en annan plan. Efter jobbet drog jag och två goda vänner, även kallade de nygifta paret och käkade på resturang Cassi vid Karlaplan. Riktigt bra kött och riktigt trevligt snack om allt mellan himmel och jord. Drog vidare till East för en bira eller två och sen även en snabbis på Götgatan. Ersättningsbussen till Zinken följdes det av sen och nu hemma här inväntandes på Entourage som ligger i min fina hämtade filer mapp.

Ska ta mig ett riktigt rejält inlägg till i dagarna om allt mellan himmel och jord, just nu känns det ganska aktuellt att däcka efter 30 minuters drogorgie av Vincent Chase.

Måste dock bara nämna att jag fastnat i ett nytt träsk. Det eminent fåniga twitter kan man nu även följa gvanosopranos steg på om man känner för det... guarda guarda..

RSS 2.0