En rast i centan

Man börjar med att smyga runt hörnet inne på kneget, ta av sig jobbkläderna och glider ut iklädd sin Tapout tisha eller vad nu plagget för dagen är. Första tanken är ju mat och den goda Laxfilén med aioli och saffransris blir det oftast. Ett inte så smart val då den kostar 95 spänn och min lilla arbetarlön försvinner ganska snabbt om man ska unna sig sånt för jämnan. Efter den är det dötid cirkus 35 minuter. Kolla luren, de spärrade nätsidorna på jobbet så som facebook och dylikt för att sedan glida runt i det alltmer uttråkande Skärholmen centrum. Jag avskyr ju centrum som jag sagt tidigare och det är helt sjukt att såna här finns. Exakt samma butiker, samma stil, samma design, det är tragiskt. Den vidriga rösten som i högtalaren ropar "Skäääärholmen.." är nog det värsta med allt. Inte speciellt representativt med en sån töntig "svenneröst" heller i just det här centrumet.

Tur då iallafall att det finns vissa saker som lyfter upp stämningen. Finns ju nämligen människor som går runt där. En snubbe som jag påtagligt ofta ser står till exempel och skriker, eller pratar han för jämnan? Ingen vet för hans samtalston går från 1-10 i volym på bara några sekunder. Riktigt sjukt när han på arabiska raljerar och det hörs över hela centrum. Låter som någon sinnessjuk, men det roliga i det hela att folk verkar orka umgås med han trots detta sjuka sätt att prata. Mystisk människa det.

Efter att tyst ha garvat åt detta så drar jag mig tillbaka med någon menlös butik som stopp på vägen. Med tanken att det nästan är skönt att börja jobba igen.

Kommentarer
Postat av: Limpan

Va? Har de spärrat Facebook? Känns inte riktigt sunt. Men, men..

2010-09-20 @ 13:59:51
URL: http://lovely-limpan-not.blgospot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0